Meniji ...

Biden proglasio stanje katastrofe u Teksasu


Biden proglasio stanje katastrofe u TeksasuAmerički predsjednik Joe Biden proglasio je u subotu stanje katastrofe u Teksasu koji je pretrpio teške poremećaje u opskrbi strujom i vodom zbog smrtonosnog ledenog vala, priopćila je u subotu Federalna agencija za upravljanje hitnim situacijama.Milioni stanovnika te savezne države, najvećeg američkog proizvođača nafte i plina, suočili su se s nestancima struje, a gotovo polovica stanovnika Teksasa u petak se suočila i s poremećajima opskrbe vodom.

Više od dvadeset smrtnih slučajeva pripisano je ledenom valu.

Nakon Bidenova poteza Teksasu su na raspolaganju savezna sredstva, uključujući pomoć za privremeni smještaj i popravke kuća te jeftiniji zajmovi.

Biden također razmišlja o putu u Teksas kako bi se osobno uvjerio u to kako savezne vlasti odgovaraju na prvu krizu otkako je preuzeo dužnost prije mjesec dana.

Bijela kuća tijesno surađuje s guvernerom Teksasa Gregom Abbottom, republikancem koji u početku nije priznavao Bidenovu pobjedu na predsjedničkim izborima u studenom.

Sve su se teksaške elektrane vratile u pogon, iako je više od 195.000 domova u petak i dalje bilo bez struje, a stanovnici 160 od teksaških 254 okruga imali su problema u opskrbi vodom, prema podacima Teksaške komisije za kvalitetu okoliša.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *