Meniji ...

Misimović, Spahić i Izvršni odbor NS BiH danas o selektoru Zmajeva


Misimović, Spahić i Izvršni odbor NS BiH danas o selektoru ZmajevaSjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine bit će održana danas u Sarajevu, a na njoj će se raspravljati o novom selektoru našeg nacionalnog tima.Uoči sjednice Izvršnog odbora članovi komisije za izbor selektora Zvjezdan Misimović i Emir Spahić razgovarali su sa kandidatima za novog selektora Zmajeva. Spahić i Misimović obavili su razgovore s bugarskim stručnjakom Ivaylom Petevom, bivšim reprezentativcima Bosne i Hercegovine – Sergejom Jakirovićem i Sergejom Barbarezom, kao i trofejnim trenerima Premijer lige BiH – Amarom Osimom i Husrefom Musemićem, prenosi N1.

U međuvremenu svoju kandidaturu za mjesto selektora našeg nacionalnog tima poslali su i Mehmed Baždarević, Marco Simone, ali i bivši reprezentativac Hrvatske – Aljoša Asanović.

Postoji mogućnost da ime novog selektora saznamo danas, ali je realnija opcija da ćemo nasljednika Dušana Bajevića dobiti u januaru 2021. godine.

Konačni sud trebala bi dati stručna komisija koju čine Elvedin Begić – predsjednik NS BiH, Milorad Sofernić i Ivan Beus – prvi i drugi potpredsjednik NS BiH, Irfan Durić – predsjednik NS Federacije BiH, Vico Zeljković – predsjednik FS RS, uz Misimovića i Spahića koji su prvi operativci i čija bi preporuka trebala biti i ključna.

Novi selektor neće imati mnogo vremena za upoznavanje reprezentacije i probu s obzirom na to da već 24. marta 2021. godine gostujemo kod reprezentacije Finske u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *