Meniji ...

Novi poraz Trumpa na sudu u Pennsylvaniji


Novi poraz Trumpa na sudu u PennsylvanijiVrhovni sud američke savezne države Pennsylvanije odbacio je još jedan pravni pokušaj tabora američkog predsjednika Donalda Trumpa da ospori pobjedu protukandidata Joea Bidena u toj saveznoj državi.Republikanski pokušaj odbacivanja glasova dostavljenih poštom u državi u kojoj je Biden pobijedio za 81.000 glasova propao je kao i njihov alternativni zahtjev da se ponište rezultati izbora i da parlament Pennsylvanije odredi pobjednika.

Sud je oba zahtjeva odbacio jednoglasno.  Time je odbačena posljednja tužba Trumpova tabora u Pennsylvaniji.

Tužbom koju je podnio republikanski zastupnik u Predstavničkom domu Kongresa Mike Kelly željelo se proglasiti neustavnim zakon iz 2019. kojim je u Pennsylvaniji uvedeno široko pravo glasanja poštom.

Trump i dalje tvrdi da je sve namješteno

Suci su poručili da se s takvim zahtjevom zakasnilo jer je podnesen više od godine od stupanja na snagu zakona te u trenutku kad su rezultati izbora očigledni.

Pennsylvania je službeno potvrdila Bidenovu pobjedu 24. studenog, a tužbom se pokušalo zaustaviti i potvrdu izbornih rezultata.

Najnovija odluka Vrhovnog suda Pennsylvanije nastavlja niz desetaka izgubljenih tužbi koje su Trumpova kampanja i njegovi sljedbenici podnijeli širom SAD-a u pokušaju da ponište Bidenovu pobjedu na američkim predsjedničkim izborima 3. studenog.

Trump i dalje odbija priznati poraz i tvrdi, bez dokaza, da su izbori namješteni te preko Twittera šalje desetke poruka o bizarnim teorijama zavjera. Biden će prisegu položiti 20. siječnja iduće godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *