Meniji ...

Opozicija traži od CIK-a ponavljanje izbora u Doboju


Opozicija traži od CIK-a ponavljanje izbora u DobojuIz izbornog procesa u Doboju povukli su se SDS, PDP, DNS i SP kao i neki nezavisni kandidati, saznaje BN TV u izbornim šrabovima ovih stranaka.Razlog ovakve odluke je taj što je njihovim posmatračima onemogućen pristup biračkim odborima zbog čega su danas organizovali mirni protest. Nakon toga odluku da se povuku iz izbornog procesa donijeli su i kandidati tih stranaka

Takođe, saznaje BN TV, u štabovima ovih stranaka, uputili su prigvor CIK-u BiH za zahtjevom za ponavljanje izbora u Doboju kada se za to steknu uslovi.

Prigovor je proslijeđen i OHR-u i OEBS-u.

„U Doboju je u toku do sada nezabilježeno kršenje Izbornog zakona BiH, gdje se posmatračima PDP-a i drugih opozicionih partija i lista zabranjuje ulazak na biračka mjesta“, kaže šef Glavnog izbornog štaba Igor Crnadak.

Crnadak kaže da se vlast u Doboju se ponaša kaubojski i kabadahijski i da nadležne institucije moraju hitno reagovati.

„Posmatračima PDP-a zabranjeno je da vrše svoju funkciju na ukupno 68 biračkih mjesta, čime je izborni proces nepopravljivo kontaminiran, jer je priprema biračkog mjesta i glasačkih listića obavljena bez nadzora opozicionih posmatrača“, dodaje Crnadak.

„Radi se o brutalnom narušavanju izbornog procesa u Doboju, koji je potpuno nezaštićen i više niko ne može tvrditi da se izbori u ovom gradu mogu dovršiti na pošten i vjerodostojan način. Najbolje rješenje je da CIК BiH zaustavi izborni proces u Doboju i poništi sve današnje aktivnosti, te zakaže održavanje izbora u Doboju u drugom terminu“, zaključuje Crnadak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *