Meniji ...

Biden vodi u ključnim državama Pennsylvaniji, Michiganu i Wisconsinu


Na predsjedničkim izborima 2016. godine Donald Trump je pobijedio Hillary Clinton zahvaljujući prednosti koju je ostvario upravo u ovim državama.

Prema novoj anketi, bivši potpredsjednik Joe Biden ima značajnu prednost na tri ključna ratišta na srednjem zapadu koja su ključna za njegov plan pobjede.

Bidenovo ima vodstvo od 10 bodova u Michiganu, osam bodova u Pennsylvaniji i devet bodova u Wisconsinu, pokazuju ankete Univerziteta Wisconsin / YouGov objavljene u ponedjeljak.

Bidenovo vodstvo, ako se održi do dana izbora, natjeralo bi Bidena da povrati ‘plavi zid’ koji je 2016. pao na Trumpa

Razlika je, prema istraživanju Centra za istraživanje izbora na Sveučilištu Wisconsin – Madison, u tome što neodlučni glasači i oni koji podržavaju manje stranačke kandidate počinju probijati Bidenov put.

Biden već ima veliko vodstvo među ljudima koji su već glasali u državama. ‘Iako su Trumpu naklonjeni oni koji tek trebaju glasati, marža nije dovoljno velika da nadoknadi Bidenovu prednost na prijevremenom glasanju’, prema anketi.

Trump je, međutim, bio prkosan kad je sletio u Allentown, Pennsylvania, na prvi od tri skupa u ponedjeljak. Bidenovo vodstvo nad Trumpom u Pensilvaniji bilo je 52 do 44 u anketi.

‘Mislim da ćemo Pennsylvaniju osvojiti više nego što smo prošli put’, predvidio je Trump.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *