Meniji ...

Aleksandar Vučić proglasio vanredno stanje u Srbiji


Aleksandar Vučić proglasio vanredno stanje u Srbiji

U Palati Srbija završen je sastanak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid 19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i spriječavanje mogućih štetnih posljedica virusa korona, kojim je predsjedavao Aleksandar Vučić.

Vučić se nakon toga obratio javnosti i proglasio vanredno stanje na teritoriji cijele Srbije.

– Srbija je od danas u ratu protiv nevidljivog protivnika! Naša zemlja mora da pobijdi. Borba je za naše starije, roditelje, ali i za budućnost Srbije. Naši roditelji su izgradili puteve i pruge, izgradili su ovu zemlju i zato moramo da im pomognemo. Poslije iskustava kroz koje smo prošli, a i na osnovu pisama ministra odbrane i predsjednice Vlade, u skladu sa Ustavom, donijeli smo odluku o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji cijele Republike Srbije! Ovo je bitka za našu zemlju, za naše stare, moramo da čuvamo sve, a prije svega naše najstarije sugrađane, poručio je Vučić.

Kraj škole

– Hvala našim ljekarima što su imali hrabrosti da kažu da djeca nastave da idu u škole. Napadali ste i Pelemiša, Kona, Nestorovića. Sutra nema škole, vrtića, fakulteta, nema treninga, sporta, teretana. Lokalne samouprave će da vide kako će da ograniče rad restorana. Zatvara se život da bismo sačuvali život. Da bismo sačuvali naše roditelje. Školski program će ići preko više programa na televiziji. Vi djeco učite, nećemo vjerovatno otvarati škole do kraja godine – rekao je Vučić.

Zatvor za kršenje mjera

– Tražio sam od predsjednika Sija (Kina) da nam pošalje najbolje ljekare. Od sutra će bolnice u kojima se liječe oboljeli od koronavirusa čuvati vojska. Onaj ko bude prekršio naredbu o izolaciji, dobiće tri godine zatvora. Takav je zakon oduvijek, ja vas samo podsjećam na te mjere. Ne možemo da zabranimo ulazak srpskih državljana u zemlju, ali svim drugima je obavezan karantin 14 dana. Oni koji dolaze iz žarišta, čak iako nemaju nikakve simptome, idu 28 dana u izolaciju. Samo Kinezima nije zabranjen ulazak, njih ćemo da molimo da dođu da nam pomognu – naglasio je Vučić.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *