Meniji ...

Dačić uzimao novac od trgovaca oružjem za povlačenje priznanja Kosova


Dačić uzimao novac od trgovaca oružjem za povlačenje priznanja KosovaPotpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je danas ministra vanjskih poslova Srbije Ivicu Dačića da je prikupljao novac od privrednika i trgovaca oružjem za povlačenja priznanja Kosova i upitala da li je on na taj način zloupotrijebio službeni položaj, prenose Vijesti.ba.

Da li je Dačić zloupotrijebio službeni položaj tako što je pribavljao novac za ‘otpriznavanje’ Kosova od uglednih privrednika i trgovaca oružjem i da li je samo od Slobodana Tešića na to ime Dačić uzeo više od milion eura u kešu? I da li je prilikom pojedinih situacija kada je preuziman novac tome svjedočio i Dačićev šef kabineta Nikola Nedeljković”, rekla je Tepić na konferenciji za novinare.

Ona je navela da je čitava operacija za povlačenje priznanja Kosova bila praćena prikupljanjem novca od privrednika i trgovaca oružjem i da je potrebno da policija i tužilaštvo ispitaju imovinsko stanje Nikole Nedeljkovića i povezanih lica.

Tepić je rekla da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić morao biti upoznat sa tim i pozvala ga da „brzinom munje sipa“ i odgovore na njena pitanja.

“Nadam se da će Dačić dobro promisliti prije nego pokuša da ovo demantuje jer kada je nedavno pokušao da demantuje informaciju kojom je od SAD upozoren, reagovala je ambasada i demantovala njega i potvrdila ono što sam ja rekla”, navela je Tepić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *