Meniji ...

Dodik: Nećemo dizati revoluciju već gradimo politički stav


Dodik: Nećemo dizati revoluciju već gradimo politički stavU Banjaluci je održan sastanak Milorada Dodika, srpskog člana predjedništva BiH i Petra Ivancova, ruskog ambasadora u BiH.

Kako je rečeno nakon sastanka, razgovarano je o neformiranju vlasti na nivou BiH.

Nakon propalog dogovora i opstrukcija iz Sarajeva, Dodik ipak očekuje, da će se uskoro o svemu svoj stv zauzeti EU, koja je davno rekla da sui nATO i evropske integracije odvojeni procesi

Zbog nepoštovanja sporazuma koji su potpisali lideri, Dodik rekao nećemo dizati revoluciju, nego ćemo odgovoriti političkim stavom u NS RS.

Pokušaće, kaže, da traži srpsko jedinstvo, što je i ranije činio, ali opoziciji očigledno nije stalo do toga, već podilazi strancima i Izetbegovićem.

– Ovo što radimo nije avanturizam. Ako ne bude dogovora do 5. septembra, ne znači da ćemo odmah 6. septembra ići u NS RS. Obavićemo dogovor, dobro se pripremiti, a onda ćemo u Narodnu skupštinu. Ako nas opozicija ne podrži, imamo dvije trećine u NSRS, da donesemo dokument sa kojim ćemo ići u pregovore sa F BiH – rekao je Dodik.

Ponovio je da Republika Srpske jeste učestvovala u formiranju Oružanih snaga i UIO, ali nije očekivala da će, nakon nekoliko godina, na ovakav način dogovor zloupoztrijebiti bošnjalčka strana. Opstrukcije iz političkog Sarajeva su udar na volju birača – poručio je Dodik.

Petar Ivancov, ruski ambasador u BiH rekao je, kada je riječ o implememtaciji izbornih rezultata, da se taj posao trebao uraditi u skladu sa Dejtonskim sporazumom i ravnopravnosti naroda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *