Meniji ...

Matić: Slušajući Kolindu, dva puta sam išao u WC povratiti


Matić: SluÅ¡ajući Kolindu, dva puta sam iÅ¡ao u WC povratitiBivši SDP-ov ministar branitelja Fred Matić u ponedjeljak je poručio kako je današnja indirektna kandidatura Kolinde Grabar Kitarović u Kninu “žalosna i tužna” te da je “degutantno” da je to učinila baš na godišnjicu Oluje.

“Degutantno je na današnji dan najaviti svoju kandidaturu za predsjedničke izbore”, rekao je Matić gostujući na N1 televiziji.

Komentirao je i njen govor u subotu na prijemu za ratne komandante Domovinskog rata, kada je izjavila da ju je “gotovo grizla savjest” te da je htjela uhvatiti pušku i otići na bojište.

“Išao sam dvaput u WC, otišao sam se ispovraćati. Degutantan govor. Jel ti neko branio da uzmeš pušku? Pa što nije uzela pušku? Nije postojao test inteligencije niti psihofizičkih sposobnosti da se bude branitelj. Ona je kraljica patetike”, kazao je Matić.

Hrvatska predsjednica Grabar – Kitarović u nedjelju je, govoreći o odbrani Hrvatske u Domovinskom ratu, rekla kako ju je “gotovo grizla savjest”.

““Najradije bih uhvatila pušku i otišla na bojište, ali shvaćala sam da nije stvar samo u mecima i u suočavanju s onima koji su ispred vas”, istaknula je i naglasila kako je bila svjesna da ima dužnost u Ministrarstvu vanjskih poslova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *