Meniji ...

Mourinho nahvalio Kloppa: Pobjedo, ime ti je Jurgen


 

Mourinho nahvalio Kloppa: Pobjedo, ime ti je Jurgen Nakon nevjerovatnog preokreta i pobjede Liverpoola nad Barcelonom, ukupnim rezultatom 4:3, trener “Redsa” Jürgen Klopp oduševio je svoje navijače, ali i dojučerašnje protivnike na terenu.

Jedan od onih koji je bio impresioniran svime što je vidio na Enfildu, bio je i proslavljeni trener Jose Mourinho koji je za njemačkog trenera imao samo riječi hvale.

 

– Nisam rekao da sam očekivao ovu pobjedu. Rekao sam da ne postoje nemoguće stvari. Enfild je jedno od mjesta gdje nemoguće postaje moguće. Ali moram da kažem, da ova pobjeda ima jedno ime – Jurgen. Ovdje nije riječ o taktici i filozofiji, ovdje je riječ o srcu i duši Kloppa i empatiji koja je stvorena između tih igrača. Riskirali su da na kraju sezone izgube sve što su stvarali, a sada mogu da budu prvaci Evrope. Jurgen zaslužuje ovo – rekao je Mourinho.

Zanimljivo, on se dotakao svih kvaliteta Nijemca, i ujedno poslao poruku ostalim trenerima kojima “mnoge stvari nisu po volji”.

– Znate, sve što radi u Liverpoolu je fantastično. Ovo je refleksija njegove ličnosti, njegovog duha i mentaliteta. ne odustaje, bori se, svaki njegov igrač daje sve od sebe, a on ne plače što nema sve igrače na raspolaganju. Ne plače jer igraju 50 ili 60 utakmica u sezoni, kao drugi treneri koji se u drugim ligama neprestano žale. Ovo je sve zbog njegovog mentaliteta – zaključio je Mourinho.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *