Meniji ...

Vučić: Kosovo će u budućnosti dobiti pun suverenitet


Vučić: Kosovo će u budućnosti dobiti pun suverenitetPredsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna već zato što nije prošlo rješenje koje je on nudi, ali ne preciziravši šta je tačno nudio ni kome.

Vučić je za televiziju Pink rekao da „ono što je nudio nije moglo da prođe zbog strahovitog pritska pojedinih zemalja i njihovih obavještajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge“.

On je rekao da su oni koji ga kritikuju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rješenje ni prijedlog od njega, ali da su ga ipak napadali.

„Vidite kakvo je to licemjerje sveukupno. Kažete niste čuli šta sadrži taj prijedlog, saglasan sam niste čuli, a što ste ga napadali. Zbog toga ste mi glavu otkinuli metaforično, a niste ni čuli o čemu se radi, a sa kad kažem da je propalo kažete nismo ni čuli. Pa čekajte ljudi pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni htjeli da čujete“, pitao je Vučić.

On je dodao da je bio organizovan unutrašnji dijalog, ali da dio opozicije nije iznio svoj prijedlog o rješavanju kosovskog pitanja.

„I ja vas pitam šta je rješenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj svojoj teritoriji pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorili mnoge stvari zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju“, rekao je Vučić.

On je rekao i da će na vojno-policijskoj paradi u Nišu povodom Dana pobjede u Drugom svjetskom ratu građani moći da vide mnogo toga novog i vojnike opremljene po najvišim svjetskim standardima, kao i da će prisutni imati priliku da vide u više različitih ešalona 1.500 vojnika koji su opremljeni po najvišim svjetskim standardima.

Vučić je rekao da će građane posebno da obraduje „ono što će da vide u vazduhu“.

„A vidjeće mnogo toga novog i dobrog“, dodao je on.

Vučić je najavio i da će u utorak da objavi vijest o otvaranju nove fabrike „u blizini Beograda, u južnom Banatu ili u Sremu“.

„Mislim da je Pančevo i okolina Pančeva za njih idealno mjesto. Govorićemo o tome u utorak. Mnogo sam radostan zbog toga, jer će to pokazati Evropi i svijetu da možemo da radimo najfiniju tehnologiju, a ne ono što bi zahtijevalo nikakvo znanje i samo radnu snagu. To će promijeniti poziciju Srbije na mapi najvažnijih investicionih destinacija na starom kontinentu. Ponosan sam i srećan zbog toga“, rekao je Vučić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *