Meniji ...

Uznemiruje krvavi pohod uz pjesme koje veličaju zločince iz agresije na BiH


Uznemiruje krvavi pohod uz pjesme koje veličaju zločince iz agresije na BiHIslamska zajednica osudila teroristički napad na Novom Zelandu i uputila poruku saučešća.

Saopćenje prenosimo u nastavku:

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje jutrošnji teroristički napad na džamiju Al Noor i izražava saučešće porodicama žrtava, Vladi i građanima Novog Zelanda.

Za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini je posebno uznemirujuća činjenica da je napadač u svoj krvavi pohod krenuo uz pjesme koje veličaju ratne zločince iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu i da je očito bio inspirisan istom ekstremističkom ideologijom i mržnjom kojoj ovih dana svjedočimo u dijelu Bosne i Hercegovine.

Zato Islamska zajednica još jednom poziva sve institucije države da se sa ovim ideologijom obračunaju i da ne umanjuju njenu opasnost kao i da se u programe prevencije nasilnog ekstremizma i deradikalizacije koji su u našoj zemlji brojni u fokus stave i ove grupe i njihove ideologije.

Sigurni u to da će počinioci i saučesnici adekvatno biti procesuirani, još jednom upućujemo dove i molitve za nevino umorene žrtve zle ideologije mržnje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *