Meniji ...

Tužilaštvo BiH formiralo predmet: Hrvatski obavještajci vrbovali selefije u BiH


Tužilaštvo BiH formiralo predmet: Hrvatski obavještajci vrbovali selefije u BiH

U okviru predmeta bit će ispitane sve osobe koje su iznosile navode i saznanja o navedenim aktivnostima a o kojima tužilaštvo nije informirano

U Tužilaštvu BiH forimiran je predmet koji je dat u rad tužiocu Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će poduzeti hitne aktivnosti, kako bi se utvrdile sve okolnosti i navodi izneseni u medijima, koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

U okviru predmeta bit će ispitane sve osobe koje su iznosile navode i saznanja o navedenim aktivnostima a o kojima tužilaštvo nije informirano niti su dešavanja prijavljena Tužilaštvu BiH.

Ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić bit će pozvan i saslušan o svim detaljima koje je iznio u medijskim izjavama, a o kojima tužilaštvu nije podnesena nikakva prijava niti izvještaj od nadležnih agencija za provođenje zakona.

Tužilaštvo BiH odlučno je u borbi protiv svih vidova kaznenih djela iz svoje nadležnosti a posebno kaznenih djela koja imaju regionalni ili međunarodni karakter i koja se odnose na sigurnost građana BiH.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *