Meniji ...

Palmer: Srbija treba priznati nezavisnost Kosova


Palmer: Srbija treba priznati nezavisnost KosovaZamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Matthew Palmer izjavio je da “u pregovorima Srbije i Kosova nije riječ o tome da li će se promijeniti granice ili neće, nego je riječ o priznanju”, naglasivši i da “Kosovo treba ukinuti ili suspendovati takse, jer su one prepreka za napredak u pregovorima”.

Palmer je na panelu posvećenom jugoistočnoj Evropi na Delfi ekonomskom forumu iznio tvrdnju da “Srbija treba priznati nezavisnost Kosova kao suverene države, a da isto to učini i Kosovo”, prenosi Danas.

Navodi se da je Palmer, odgovarajući na pitanje moderatora panela Jovana Kovačića o tome šta je zaista pozicija SAD u pregovorima Prištine i Beograda, najprije konstatovao da “postoji pogrešno razumijevanje američke pozicije”.

– SAD žele pomoći ono što sami akteri žele uraditi. Prespanski sporazum je uspio zato što su to željeli lideri obje strane. Mi želimo da se to ponovi u pregovorima Beograda i Prištine i da dogovor prihvate i Beograd i Priština. Nema crvenih linija, ali nema ni bjanko čekova – dodao je Palmer.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *