Meniji ...

Lufthansa tužila putnika jer je propustio let, traži 2.000 eura


Lufthansa tužila putnika jer je propustio let, traži 2.000 euraNjemačka aviokompanija “Lufthansa” tužila je jednog putnika koji se nije pojavio na letu za posljednju dionicu putovanja.

Kako javlja CNN, radi se o praksi koju koriste neki putnici da bi kartu platili jeftinije. Putnici koji presjedaju na nekoj lokaciji ne nastavljaju put do finalne destinacije jer im je tako put jeftiniji.

Na primjer kada neko leti iz Njujorka do San Franciska može da kupi jeftiniju kartu od Njujorka do Tahoa sa presjedanjem u San Francisku.

Kada putnik stigne u San Francisko jednostavno ne nastavi svoj put i ne pojavi se na letu do krajnje destinacije za koju je platio.

“Lufthansa” je tako tužila putnika koji je kupio karte za povratni let iz Osla za Sijetl sa presjedanjem u Frankfurtu i traži kompenzaciju nešto veću od 2.000 eura.

Putnik se pojavio na svim letovima, ali nije se pojavio na povratnom letu iz Frankfurta za Oslo. Umjesto toga bukirao je drugi “Lufthansin” let od Frankfurta do Berlina, prenosi portal Indeks.

“Lufthansa” je putnika tužila zbog kršenja pravila i uslova kompanije i traži od njega 2.112 eura kompenzacije.

Berlinski sud odbacio je tužbu, ali je portparol “Lufthanse” za CNN potvrdio da je kompanija već uložila žalbu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *