Meniji ...

Trump: Američka vojska se neće tako brzo povući iz Sirije


Trump: Američka vojska se neće tako brzo povući iz SirijePredsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump izjavio je da do povlačenja američke vojske iz Sirije neće doći tako brzo.

“Povlačimo se iz Sirije, vratit ćemo naše vojnike, ali ja nikada nisam rekao da će to biti tako brzo”, kazao je Trump u Bijeloj kući.

Trump je kazao da je prije dvije godine u periodu njegovog izbora na funkciju predsjednika SAD-a teroristička organizacija bila sveprisutna u Siriji i Iraku, a kako je ISIS u međuvremenu očišćen iz Iraka.

“Iran i Rusija mrze ISIS više nego mi. Turska mrzi ISIS, možda ne toliko kao mi, ali i te zemlje bi mogle malo da se bore protiv terorista u njihovom susjedstvu”, poručio je Trump.

Ponovivši da se američka vojska povlači iz Sirije, Trump je kazao kako se to neće u potpunosti dogoditi dok ISIS ne bude uništen.

Trump je prošlog mjeseca saopćio iznenadnu odluku o povlačenju američke vojske iz Sirije, što je izazvalo kritike brojnih američkih saveznika pa čak i ljudi iz Trumpovog kabineta.

Zbog Trumpove odluke ostavku je podnio američki sekretar odbrane James Mattis.

Odbacivši medijske navode o četveromjesečnom povlačenju, Trump je kazao da će se to dogoditi tokom neodređenog vremenskog perioda, ali nije precizirao bilo kakve rokove.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *