Meniji ...

Trump pisao Thaciju: Očekujem Vas i Vučića u Bijeloj kući kad postignete sporazum


Trump pisao Thaciju: Očekujem Vas i Vučića u Bijeloj kući kad postignete sporazumAmerički predsjednik Donald Trump, zatražio je u pismu od političkih lidera na Kosovu da budu jedinstveni u postizanju sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom. To pismo objavio je kosovski predsjednik Hashim Thaci na svom Twitter nalogu.

U njemu se navodi da je taj sporazum šansa za Kosovo i da bi njeno propuštanje moglo biti vraćanje unazad na duže vreme. Potrebno suzdržati se od akcija koje bi postizanje dogovora učinile težim, smatra Trump.

“Spremni smo da vam pomognemo u nastojanjima za postizanje sporazuma koji bi balansirano odrazio interese Kosova i Srbije. Takav sporazum je dostižan. Očekujem da Vas i predsjednika Aleksandra Vučića dočekam u Bijeloj kući da bismo proslavili to što će biti historijski sporazum”, navodi se u pismu američkog predsjednika Donalda Trumpa upućenom kosovskom predsjedniku Hashimu Thaciju, prenosi RTS.

thaci-tvit

Trump je naveo i da su SAD uložile mnogo u Kosovo kao “nezavisnu i suverenu državu”. “Želimo da vaša zemlja nastavi da se razvija”, piše u pismu američkog predsjednika.

Naveo je i da mu je bilo zadovoljstvo da razgovara sa Thacijem u Parizu i da Kosovo smatra partnerom u nastojanjima da garantuje mir i stabilnost u Evropi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *