Meniji ...

Razgovor Izetbegovića, Erdogana i Vučića u Parizu


Razgovor Izetbegovića, Erdogana i Vučića u ParizuFrancuski predsjednik Emmanuel Macron sinoć je bio domaćin večere na kojoj su prisustvovali predsjednici brojnih zemalja, a skup na najvišem nivou u pariškom muzeju Orsay bio je prilika za brojne bilateralne i multilateralne susrete.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan tokom skupa je razgovarao s domaćinom Macronom, ali i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjedavajućim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Erdogan je također razgovarao i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, katarski emirom Sheikghom Tamimom bin Hamadom Al Thanijem.

Večera u Parizu organizirana je na marginama glavnog skupa lidera zemalja koji će se danas održati povodom obilježavanja stote godišnjice okončanja Prvog svjetskog rata.

Na današnji dan 1918. godine sile Antante i Njemačka su potpisale je mirovni sporazum o okončanju Prvog svjetskog rata, a čelnici brojnih država danas će prisustvovati komemoraciji ispred Trijumfalne kapije u centru Pariza.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *