Meniji ...

Bombaš iz Amerike identificiran kao Cesar Altieri Sayoc


BombaÅ¡ iz Amerike identificiran kao Cesar Altieri SayocAmerički predsjednik Donald Trump u petak je izjavio da je obaviješten o privođenju osumnjičenog za slanje paketa s bombom, koji je identifikovan kao Cesar Sayoc s Floride i koji je uhapšen u oblasti Majamija. Osumnjičeni ima kriminalni dosije.

Ovi terorizujući akti su nedopustivi i nema im mjesta u našoj zemlji – rekao je Trump u Bijeloj kući na susretu s mladim crnim konzervativcima. Kako je rekao, svako ko je odgovoran bit će pocesuiran u skladu sa zakonom, javlja Radio Slobodna Evropa.

Na Floridi je pronađen jedanaesti sumnjivi paket sličan onima koji su prethodnih dana adresirani na bivše američke predsjednike, državne zvaničnike i prominentne javne ličnosti. Adresiran je na demokratskog senatora Corya Bookera.

Istovremeno je policija New Yorka pronašla još jedan paket u pošti čiji sadržaj provjeravaju a koji je adresiran na bivšeg direktora Nacionalne obavještajne Jamesa Clappera.

U međuvremenu, mediji su javili da se ispituju još dvije sumnjive pošiljke, jedna adresirana sa kalifornijsku demokatsku senatorku Kamalu Harris i druga na donatora Demokratske stranke Toma Steyera.

Paketi su poslati proteklih dana na adrese među kojima su i bivši američki predsjednik Barack Obama i slavni glumac Robert de Niro.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *