Meniji ...

Zgrada CNN-a ponovo otvorena


Zgrada CNN-a ponovo otvorenaNakon što je evakuiran zbog dojave o paketu za koji se sumnjalo da se u njemu nalazi bomba, centar Time Warner u New Yorku, u kojem se nalazi redakcija CNN-a, ponovno je otvoren, a zaposleni pušteni natrag u zgradu.

NYPD je završio svoje aktivnosti i utvrdio da je sigurno vratiti se u zgradu – izjavio je predsjednik uprave CNN-a Jeff Zucker.

Prethodno je javljeno da su najmanje četiri sumnjiva paketa poslana na adrese CNN-a, ali i bivšeg predsjednika Baracka Obame i bivše državne tajnice Hillary Clinton.

– Paketi su identificirani tokom rutinskog postupka skeniranja pošte i označeni kao potencijalni eksplozivni uređaji – potvrdila je američka tajna služba koja je odmah pokrenula istragu kako bi pronašla ko je poslao pakete.

Policiji je dojavljeno i da je sumnjivi paket poslan u zgradu u kojoj se nalazi ured demokratske zastupnice Debbie Wasserman Schultz.

CNN je izvijestio da je paket zapravo upućen bivšem državnom odvjetniku Ericu Holderu, ali je poslan na pogrešnu adresu i upućen uredu Wasserman Schultz.

Bijela kuća je osudila pokušaje napada na Obamu i Clinton, a njena glasnogovornica istaknula je da će biti “poduzete sve neophodne mjere da se zaštite svi koji su bili mete kukavičkog napada”.

Američki predsjednik Donald Trump oštro je osudio spomenute incidente, te pozvao na jedinstvo.

– Prijetnjama političkog nasilja, kakvi god bili, nema mjesta u SAD-u – dodao je američki predsjednik koji je u kampanji posezao za veoma agresivnom retorikom prema svojim političkim suparnicima.

– Jako smo ljuti – naveo je Trump i obećao da će “do kraja rasvijetliti” taj slučaj.

Američki predsjednik, koji nije spomenuo svog prethodnika Obamu i demokratsku protukandidatkinju na predsjedničkim izborima Clinton, istaknuo je da će saveznoj policiji u istrazi biti na raspolaganju sva potrebna sredstva, javlja Al Jazeera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *