Meniji ...

Vučić naredio stanje najviše borbene gotovosti Vojske Srbije


Vučić naredio stanje najviÅ¡e borbene gotovosti Vojske SrbijePredsjednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, saznaje B92.

Naredba je prenijeta načelniku Generalštaba Vojske Srbije, a kao razlog se navodi “napad albanskih specijalaca na Srbe na sjeveru Kosova i Metohije”.
Nekoliko desetina kosovskih specijalaca upalo je u Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, rekli su za RTS predstavnici lokalnih vlasti. MUP u stanju najviše pripravnosti, navodi ministar policije Nebojša Stefanović.

Kako javlja dopisnik RTS-a, nekoliko desetina naoružanih specijalaca upalo je u ovaj objekat a, prema nekim saznanjima, upad su izvršili i sa kopna i sa jezera.

Informaciju o upadu specijalaca RTS-u su potvrdili predstavnici lokalne samouprave.

Prištinski portal Gazeta ekspres piše da je u akciji učestvovalo 60 pripadnika kosovskih specijalnih snaga.

Za sada nema informacija kada je akcija tačno izvedena.

Oko jezera Gazivode sada je napeto, ali nema drugih incidenata, javlja dopisnik RTS-a.

“Povodom napada Albanaca na sjever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično djelo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti”, naveo je ministar policije Nebojša Stefanović, saopštio je MUP.

Kako ističe, Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mjere koje država bude naložila.

Očekuje se obraćanje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u Vladi Srbije.

Centar za ekologiju i razvoj sporta otvoren je nedavno, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao ga je prilikom posljednje posjete Kosovu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *