Meniji ...

Prosinečki okuplja Zmajeve: Protiv Sjeverne Irske bez tri defanzivca


Prosinečki okuplja Zmajeve: Protiv Sjeverne Irske bez tri defanzivcaPripreme nogometne reprezentacije BiH za prve dvije utakmice Lige nacija zvanično su počele danas, okupljanjem stručnog štaba i fudbalera.

Povodom predstojećih mečeva protiv Sjeverne Irske (8. septembar) i Austrije (11. septembar), upriličena je press-konferencija u hotelu “Austrija” u sarajevskom naselju Ilidža, na kojoj se prisutnim novinarima obratio selektor Zmajeva Robert Prosinečki.

Najprije je govorio o povrijeđenim nogometašima:

“Medicinska služba je pregledala povrijeđene igrače. Nastić, Bičakčić i Vranješ neće igrati ove dvije utakmice. Čivić može sanirati povredu, još ćemo vidjeti za njega. Neće biti naknadnih poziva za Sjevernu Irsku jer se ne mogu riješiti administrativni problemi na vrijeme. Sigurno je da su ovo tri igrača o kojima smo razmišljali da igraju. Problem je jer nemamo puno odbrambenih. Ako budemo naknadno zvali nove, zvat ćemo odbrambene igrače za drugi duel, protiv Austrije, jer za prvi ne možemo“.

Potom je govorio o samom takmičenju u Ligi nacija:

“Ovo je šansa za odlazak na Evropsko prvenstvo, mnogo znači manjim reprezentacijama koje imaju sada veće šanse otići na EP. Ovo je puno zanimljivije od prijateljskih utakmica. Igramo protiv dobrih selekcija koje su bile blizu Svjetskog prvenstva. Austrijanci imaju nekoliko dobrih igrača koji igraju u Bayernu, West Hamu… Dobri testovi za nas, iako imamo probleme sa igračima, ali ovi preostali imaju kvalitet i očekujem odlične utakmice, kojima se veselim”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *