Meniji ...

Pacoli ponovo demantuje Dačića: To je falsifikat i izmišljotina!


Pacoli ponovo demantuje Dačića: To je falsifikat i izmiÅ¡ljotina!Ministar vanjskih poslova Kosova Bedžet Pacoli odbacio je kao “falsifikat i izmišljotinu” navode Ivice Dačića da je Papua Nova Gvineja povukla priznanje KiM.

“Dačić je odlučio da ponovo nastavi sa izmišljotinama i falsifikatima u odnosu na Kosovo. Poslije prethodnih falsifikata koji su mu se vratili kao bumerang, on je predstavio dokument koji je pripremljen ko zna gdje o navodnom povlačenju priznanja”, napisao je Pacoli na Facebooku.

On je kazao da Kosovo kroz svoju diplomatsku službu održava stalne kontakte sa svim zemljama svijeta, uključujući i Papuu Novu Gvineju.

“Klevete Dačića se sada smatraju odvratnim, posebno nakon slučaja Liberije, Gvineje Bisao, Gane. Kosovo će u narednim danima putem diplomatskih kanala sve ovo potvrditi i nastaviće nezaustavljivo da jača i konsoliduje se kao država, želio to Beograd ili ne”, naveo je Pacoli.

Ministar vanjskih polsova Srbije Ivica Dačić izjavio je jučer da je Papua Nova Gvineja poništila odluku iz oktobra 2012. godine o priznanju Kosova kao nezavisne države.

“To je šesta zemlja koja je povukla priznanje Kosova. Tih šest zemalja ima površinu od 800.000 kvadratnih kilometara, 25 miliona stanovnika, i ima šest od 193 glasa u UN”, kazao je Dačić u Subotici na ceremoniji obilježavanja godinu dana rada Vlade u mandatu premijerke Ane Brnabić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *