Meniji ...

Premijera Hercega demantuje dokument: HNK je bio obaviješten


 Premijera Hercega demantuje dokument: HNK je bio obavijeÅ¡tenSlužba za poslove sa strancima BiH prije dva dana je obavijestila MUP HNK, tačnije Upravu policije i komesara Iliju Lasića da će danas iz Sarajeva migranti biti dislocirani na područje Salakovca. Na taj način demantovano je saopćenje premijera HNK Nevenka Hercega, u kojem je navedeno da “Vlada HNK, niti Grad Mostar, nisu uopće kontaktirane niti konsultirane o mogućem dolasku većeg broja osoba u Izbjeglički kamp u Salakovcu”.

Stoga se postavlja pitanje ko je i na koji način donio odluku o njihovu upućivanju u HNK. Tvrdimo kako je donošenje takve odluke, ma ko da je donio, eklatantan primjer neuvažavanja ustavne strukture BiH i pokušaj destabilizacije HNK, što nećemo dopustiti”, navedeno je u Hercegovom saopćenju.

U nastavku pročitajte dokument Službe za poslove sa strancima BiH, poslano prije dva dana na adresu MUP-a HNK i na ruke komesara Lasića, koji je potpisao direktor Slobodan Ujić:

Služba za poslove sa strancima provodi određene aktivnosti u saradnji sa MUP-om KS na području Općine Stari Grad, a u vezi dislokacije ilegalnih migranata na područje grada Mostara, lokacija Salakovac, u objekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

S tim u vezi, molim vas da dana 18.5.2018. godine, u periodu od 07.00-17.00 časova pružite svu neophodnu pomoć i podršku na vašem području, kako bi bezbjedno dislocirali i izvršili smještaj ove kategorije migranata na gore navedenu lokaciju.

Isto tako, molimo vas da u okviru svojih nadležnosti i u komunikaciji sa MUP-om KS dogovorite tačan termin preuzimanja autobusa na granici nadležnosti vašeg Kantona, koji će prevoziti ilegalne migrante kako bi ih bezbjedno dopratili do objekta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

dokument-1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *