Meniji ...

Crnadak: Siguran sam da će iz Mostara otići veoma optimistične poruke


“Takođe, dobro je što je predsjednički format proširen sa učešćem ministara spoljnih poslova Srbije, Hrvatske i BiH. Biće mi zadovoljstvo ugostiti kolege Ivicu Dačića i Marijnu Pejčinović Burić. To će dati dodatnu dimenziju u smislu veće operativnosti provođenja dogovora i eventualnih zaključaka sa sastanka”, smatra ministar spoljnih poslova BiH.

Kada su u pitanju konkretne teme koje će se naći na dnevnom redu sutrašnjih sastanaka, Crnadak pojašnjava da je njihovo usaglašavanje uglavnom bila aktivnost između predsjedničkih kabineta.

“Siguran sam da će sutra iz Mostara otići veoma optimistične poruke, kako u smislu naše međusobne saradnje, tako i u smislu podrške Srbiji i BiH za ono što su nama najvažniji spoljno-politički prioriteti, a to je što brže članstvo u BiH”, istakao je Crnadak u izjavi za Vijesti.ba.

Imajući u vidu da je EU u novoj Strategiji jasno poručila zemljama Zapadnog Balkana da moraju riješiti međusobne bilateralne sporove prije pridruživanja, za pretpostaviti je da će upravo rješavanje pitanja granica biti jedna od tema trilateralne u Mostaru.

“Ne znam da li su predsjednički kabineti dogovorili da se o tome sutra razgovara, ali pretpostavljam da će to biti tema u narednom periodu, posebno zbog toga što smo napravili veliki napredak kada je u pitanju granica sa Srbijom. Nedavni razgovori u Beogradu bili su pomak, uprkos tome što je tada konferencija za novinare privukla veću pažnju. Zaista je bilo vrlo konkretnih pomaka i nadam se da ćemo taj posao u vrlo skoroj budućnosti završiti”, poručio je Crnadak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *