Meniji ...

Prihvaćen prijedlog da se grade obje trase puta Sarajevo-Beograd


Srbija je poručila  ranije da će pristati na bilo koju trasu te da je na BiH da se odredi. U opciji su bile dvije trase – prva je ona koja bi Sarajevo i Beograd spojila preko Tuzle i Bijeljine, što podržava FBiH, ali i dio stranaka iz RS.

Druga trasa bi išla preko Višegrada, odnosno istočne Bosne i nastavila se preko Vardišta na srbijanski autoput podržava vlast u entitetu RS.

Na današnjem sastanku u Istanbulu prihvaćen je prijedlog da se grade obje te trase i ona preko Tuzle i ona preko Višegrada, kojima bi se faktički zatvorio krug.

Mministar saobraćaja i komunikacija Ismir Jusko kazao je za Avaz.ba da pozdravlja svaki dogovor u vezi izgradnej aitoceste Sarajevo-Beograd i d aprema informacijama koje su stigle iz Turske, aprema kojima bi se cesta gradila na obje do sada spominjane trase uistinu bila dovro rješenje, a o čemu je ranije mišljenje dala i struka.

No, Jusko ističe da sve dok razgovori o ovoj temi ne poprime zvaničnu formu rano je govoriti preciznije o realizaciji ovog projekta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *