Meniji ...

Niko ne može da privatizuje probosansku ideju u RS


Prvi sastanak je organizovao Nezavisni blok, a drugi SDP. Savez za bolju budućnost BiH bio je dio ovih sastanaka koji su bili neophodni. Za razliku od mnogih drugih stranaka SBB je uvijek podržavao okupljanje probosanskih ideja u RS i nače učestvovanje u tim projektima nikada nije bilo uslovljeno pozicijama ili nekom drugom korišću – kazao je Čavka.

On je dodao da će SBB i dalje biti dio napora da se u RS okupe predstavnici Bošnjaka koji će prije svega raditi u interesu naroda koji ih je i birao.

– Savez za bolju budućnost je kao državotvorna stranka, na čelu sa Fahrudiniom Radončićem, državnički nastupila i prevazišli smo sve sukube i sva neslaganja u FBIH da bismo stali iza povratnika i naroda u manjem bh. entitetu. Stoga nećemo dozvoliti da bilo ko privatizuje okupljanje probosanske ideje u RS – kazao je Čavka.

Čavka ističe da će SBB podržati sve konstruktivne razgovore koji mogu da pomognu ljudima i koji neće biti tek prazna priča od koje povratnici u RS neće imati ništa.

– Naš zadatak je da zaustavimo sve veći odlazak mladih ljudi, ali i povratnika. Učinićemo sve da zaposlimo te ljude, jer je zapošljavanje ključ opstanka na ovim prostorima. Predstavnici povratnika u RS moraju da budu ljudi koji žive u tom bh. entitetu, čija djeca idu u škole u RS i koji su svaki dan uz svoj narod – poručio je Čavka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *