Meniji ...

Hrvatski mediji se pitaju: Gdje je nestala Kolinda?


RTL javlja da je u javnosti nema već 12 dana i da je posljednji put pred kamerama bila u Karlovcu uoči katoličkog Božića, nakon čega je obišla vatrogasce, policajce i družila se sa beskućnicima.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković, četiri ministra, zastupnici u Saboru, gradonačelnik i predstavnici opozicije bili su jučer na tradicionalnom božićnom prijemu, koji je priredilo Srpsko narodno vijeće, na kojem se, međutim, predsjednica, iako je pozvana, nije pojavila.

“Nisam ja komentator, ja sam pozvan pa sam došao”, rekao je Plenković, a na pitanje da li je to dobra poruka, kazao je: “Svako mora da odgovori na svoje pozivnice, ne mogu ja da odgovaram na tuđe”.

Predsjednik SNV Milorad Pupovac je jučer na prijemu novinarima rekao da je Kolinda pozvana, ali budući da nije došla, a nije poslala ni svog predstavnika, “mi ćemo to prihvatiti kao nešto na šta ne možemo da utječemo”.

Iz njenog kabineta poručuju: Predsjednica je trebalo da otputuje na službeni put koji je naknadno otkazan, pa je otkazan i dolazak na prijem SNV još u utorak, ali je umjesto nje trebalo da se pojavi Mate Granić.

Nakon božićne čestitke upućene građanima Hrvatske, Kolinda se povukla u porodičnu atmosferu, kako je najavila, na relaciji Zagreb – Rijeka, gdje se posvetila izradi kolača koje je praktikovala i na Pantovčaku, prenijeli su hrvatski mediji.

Iako je povratak najavila prvi radni dan ove godine, u kabinetu je još nema, a na posao se, kako kažu, vraća sutra, prenosi b92.

Mediji navode da je predsjednica Hrvatske na društvenoj mreži Facebook objavila samo “veselu fotografiju s Pantovčaka”, gdje je svima poželjela sretnu Novu godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *